Petua Awet Muda

Menambat hati suami yang semakin jauh dengan penjagaan kulit Shaklee dan jadi semakin muda!

Tips Mudah Basuh Baju

Wanita yang selalu 'busy' tak sempat nak cuci baju, bagaimana cara nak mudahkan kerja mendobi

Suplemen Shaklee 100% SELAMAT, 100% BERKESAN

Ingin dapatkan produk Shaklee? Sila hubungi 012-6806251

Amalkan Pemakanan Sihat Semasa Mengandung

Pemakanan yang sihat mempengaruhi anak di dalam kandungan

Amalkan Pengambilan Makanan Yang Tinggi Serat

Mengambil makanan yang tinggi serat membantu kita dari terkena penyakit jantung!

Showing posts with label VITAMIN C. Show all posts
Showing posts with label VITAMIN C. Show all posts

Cegah Dan Rawatan Demam Denggi Supaya Anda Bebas Denggi

Apa itu Denggi?

Demam denggi adalah sejenis penyakit jangkitan virus yang merebak melalui gigitan nyamuk Aedes aegypti yang telah dijangkiti. Terdapat empat (4) jenis virus yang boleh menyebabkan demam denggi (DEN 1, DEN 2, DEN 3 dan DEN 4). Kenali cara cegah dan rawatan demam denggi supaya tidak makin teruk.

UBAT DENGGI

Sebenarnya denggi adalah masalah yang boleh dianggap kritikal dalam dunia kesihatan moden dan bukan hanya di Malaysia sahaja tetapi di seluruh dunia.

Di dalam artikel kali ini saya nak kongsikan:
  1. Tanda dan gejala denggi
  2. Diet & Pemakanan pesakit denggi
  3. Apa pesakit demam denggi perlu buat?
  4. Bagaimana suplemen Shaklee bantu sembuh denggi
Statistik Denggi Terkini

Tanda dan Gejala

Pesakit akan mengalami tanda-tanda dan gejala selepas 5-6 hari gigitan nyamuk seperti :
  • Demam panas - Demam ini boleh mencapai suhu 40 - 41 C, dan selalunya akan berlarutan selama 2 hingga 7 hari. Ia juga boleh menyebabkan serangan sawan dikalangan kanak-kanak di bawah umur 6 tahun.
  • Sakit kepala
  • Sakit tulang belakang
  • Sakit teruk pada tulang-tulang, otot-otot dan sendi-sendi. Demam denggi ini juga dikenali sebagai "breakbone fever".
  • Loya dan muntah-muntah
  • Sakit biji mata
  • Ruam - Ruam selalunya akan tumbuh pada hari ke 3 dan 4 selepas bermulanya demam.

Diet & makanan pesakit denggi

Tahukah anda pesakit denggi tidak boleh diberikan makanan berminyak, berlemak, pedas dan masin? Jika mereka diberikan makanan begini keadaan akan menjadi bertambah buruk. Tetapi berikan mereka makanan yang mudah dihadam seperti bubur ataupun makanan yang berkuah.

Elakkan memberi makan daging kerana daging lambat untuk dihadam tetapi ikan lebih baik kerana lebih mudah untuk dihadam. Ini kerana kita tidak mahu member banyak tekanan kepada hati pesakit denggi.

Apa pesakit denggi perlu buat?

  • Banyakkan mengambil cecair (air masak)
  • Mengambil Vitamin C
  • Meningkatkan antibody
  • Mengambil protin yang mencukupi
  • Ambil jus buah-buahan

Bagaimana Suplemen Shaklee boleh membantu?

SUPLEMEN
FUNGSI
Performance Drink

-       Mampu mengekalkan cecair dalam badan supaya tak kering
  Mengurangkan kekejangan dengan menghasilkan impuls elektrik yang perlu digunakan oleh saraf-saraf
-       Meningkatkan tenaga

OPTI-LYTE
Elektrolit
130mg Sodium
Potassium
Magnesium
Mengekalkan keseimbangan cecair
Karbohidrat ringkas
Glukos & Fruktos
Terus dapat tenaga
Karbihidrat Kompleks
Maltodekstrin
Bantu kekal tenaga
.Nutriferon



-       Kandungan nutriferon – biji labu, Bunga Safflower, Bunga Japanese Honey Suckle dan Biji Plantago
Mampu menguatkan system imun dengan menggalakkan penghasilan interferon semulajadi dalam badan. Tapi apa itu interferon? Interferon adalah satu substance dalam badan yang akan member signal kepada kita jika badan kita diserang bacteria, virus atau fungus.
-       Jika interferon tinggi mampu mengelak dari terkena denggi

Vitamin C



-       Bantu serap iron dalam badan supaya berfungsi lebih bagus
-       Menghalang virus denggi merebak
-       Meningkatkan system imunisasi
-       Antioksidan kuat
-       Makanan kepada sel darah putih
-       Bantu tisu-tisu dalam badan untuk ‘attach’ balik

Energizing Soy Protin

-       Pengambilan selepas sembuh dari demam
-       Mengandungi 9 asid amino
-       Mengembalikan kesihatan otot dengan protein soya.


Pakar Nutrisi Shaklee mengesyorkan pengambilan 4 produk ini dalam menangani masalah demam denggi. Sedikit preview :

Jika seseorang kena demam denggi, dia mesti minum air yang banyak. Elakkan makan makanan yang tinggi dengan garam, berlemak, pedas. Pesakit denggi juga perlu mengambil buah-buahan yang kaya dengan vitamin C untuk meningkatkan system imun.

Selepas sembuh dari demam, pesakit perlu mengambil protin untuk tingkatkan tenaga dalam badan. Seperti yang disyorkan oleh pakar nutrisi kami, pesakit demam denggi boleh mengambil Performance drink untuk mengelak air hilang dari badan. Kemudian Vitamin C untuk mempertingkatkan lagi system imun dalam badan dan meningkatkan sel darah putih. Nutirferon membantu mengaktifkan interferon supaya sel darah putih bekerja dengan lebih efisen. Kemudian ESP untuk meningkatkan tenaga selepas sembuh dari demam.

Nak cegah amalkan 4 produk ni dari awal :)

Nak Rawat Demam Denggi Tanpa Ubat? Ini Membantu...



Jika ada ahli keluarga anda yang mengalami demam denggi ataupun diri anda sendiri amatlah disyorkan mengambil produk ini. Jangan hanya menunggu tapi berusahalah untuk sembuh dan bagi yang belum kena, amalkan.. InsyaALLAH dapat mencegah diri kita dari terkena demam denggi.

Hubungi saya sekarang!

Whatsapp/sms : 012-6806251

Email: vitasihat@gmail.com

Vitamin C dan Vitamin E Shaklee Bagus Untuk Kulit

Ramai sudah mengambil vitamin c dan vitamin e untuk kecantikkan kulit. Kalau kita lihat iklan-iklan di TV pasti produk-produk kecantikkan untuk kulit diberitahu mengandungi vitamin e dan c.

Lepas 7 Tahun Geram Muka Berjerawat Teruk, Ini Yg Dia Buat..


kedua-dua vitamin ini adalah antioksidan yang membantu melindungi badan dan kulit dari radikal bebas. Ramai yang pada mulanya tak percaya betul ke gabungan vitamin E dan vitamin C memberi impak yang bagus untuk kulit termasuklah saya sendiri.



Saya pada mulanya mengambil set menyusu yang juga terkandung vitamin C, rasa ade perubahan pada kulit. Bukan saja pada kulit muka tapi keseluruhan kulit. Kemudian saya telah menambah vitamin E kerana vitamin E membantu dalam melindungi jantung. Rupanya kesan vitamin ini bukan sahaja bagus untuk kesejahteraan jantung tetapi bagus untuk kulit juga!

Vitamin E merupakan agen anti-penuaan di mana mampu mengurangkan parut, kedut, garis halus dan memulihkan tekstur kulit.

Apa itu vitamin C?
Boleh baca di sini > Vitamin C



Apa itu vitamin E?
Boleh baca di sini > Vitamin E


Gabungan kedua-dua vitamin ini amat memberi kesan kepada kulit seseorang. Sudah ramai yang berpuas hati setelah mengambil vitamin-vitamin ini untuk mendapatkan kulit yang sihat, glowing, gebu dan lembap. Yang penting tidak perlu produk-produk kecantikan lain yang belum tentu selamat dipakai.


Bila saya mengamalkan set ini kulit saya terasa lembap dan lembut je. Kalau sebelum ni kulit saya kering. Alhamdulillah saya puas hati, jadi saya nak anda semua cantik juga. Bagi yang dah kahwin punya anak, muka pun dah nampak kusam tak bermaya kan? Apa kata cuba set ini pasti suami tengok tak berkelip-kelip. 

Antara pelanggan yg berpuas hati


Dapatkan COMBO SET vitamin C+E pada harga yang cukup berbaloi.. Hubungi saya sekarang untuk tips berjimat!

Saya berrrani rekemen set ini!
Jika berminat untuk dapatkan COMBO SET ini boleh hubungi:


vitasihat@gmail.com

 

WHATSAPP/SMS : 012-6806251


*Saya ada sesuatu untuk anda jika anda menghubungi saya sekarang!


Baca Lagi Tentang:

Vitamin C Shaklee Yang Amat Berkesan!

VITAMIN C SUSTAINED RELEASE SHAKLEE SUDAH KEMBALI!!!

Cepat je habis stok vitamin C ni, ramai sangat suka dengannya. Bukan sahaja bagus untuk kulit tetapi bagus juga untuk menjaga kesihatan badan kita secara menyeluruh. Vitamin C Shaklee yang amat berkesan!

Ramai yang nak tahu bagus sangat ke vitamin C ni? Yup memang vitamin C Shaklee amat bagus dan yang penting ianya SELAMAT, BERKESAN dan MESRA ALAM. Tanpa bahan kimia dan pengawet.

Ok, di sini saya ada 1 testimoni video seorang yang telah 7 tahun mencari produk yang boleh menghilangkan jerawat dan parut jerawatnya, dan yang paling saya terkejut kulit beliau gebu gabas ok! Jom kita tengok.

Lepas 7 Tahun Geram Muka Berjerawat Teruk, Ini Yg Dia Buat..

Vitamin C Shaklee:


Produk ini diberi nama Sustained Release Vita-C 500mg. 
1 botol mengandungi 180 tablet, cukup untuk pengambilan selama 6 bulan. 
Sustained Release bermaksud ia berupaya memberikan jumlah vitamin C yang mencukupi untuk setiap jam kerana ia dipatenkan untuk melepaskan kandungan vitamin C secara berperingkat. Vitamin C ini juga mengandungi kandungan Bioflavonoid Complex dimana selain vitamin C, ia juga merupakan sejenis antioksida yang berfungsi memberikan perlindungan kepada sel tubuh dari serangan radikal bebas.

Semestinya, ia adalah HALAL dan diperbuat dari bahan-bahan semulajadi.

FUNGSI VITAMIN C :
  • Memberi efek kulit yg sekata, cerah, lembap
  • Sesuai untuk ibu mengandung
  • Sesuai untuk merawat jerawat di wajah & badan
  • Bagi yg menghadapi masalah resdung amat sesuai diamalkan
  • Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi & gigi yang sihat 
  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti 
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis 
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress 
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi 
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra- matang 
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya 
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas 
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –_ berguna dalam rawatan anemia 
  • Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah
  • Merawat jangkitan saluran kencing
  •  Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain
  • Utk kanak2 memadai dgn mngambil sepruh, krn jumlah vit c yg diperlukan oleh kanak2 hnya 250mg sehari
  • Vitamin C adalah jenis sustained released atau pelepasan perlahan-lahan, dalam masa 12 jam. Oleh itu, ia memastikan tubuh kita mendapat bekalan vitamin C yang berterusan. 

Baca Tentang : Vitamin E, Serbuk Kolagen

Manfaat Vit C Sustained Release Shaklee

Jika anda berminat boleh hubungi:


vitasihat@gmail.com



WHATSAPP/SMS : 012-6806251


SET SKIN CARE YANG PASTI MEMBUAT ADA TERUJA


Anda semua nak kulit cantik kan? kan?
So, apakata try dulu vitamin untuk kulit cantik semulajadi Shaklee nie... Dalam Set D (produk kecantikan kulit) ni mengandungi 3 jenis vitamin seperti Vitamin C, Vitamin E dan juga B-Complex. Tapi apa fungsi vitamin kulit ni untuk dapat kulit cantik??

American Academy of Dermatology (AAD) telah membuat kajian tentang kegunaan vitamin E dan Vitamin C dalam bidang kecantikan kulit.

Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel
Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit
Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai pelembap
  • Mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Mengubati jerawat
Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:
  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri
Bukan itu saja, malah anda akan rasa lebih sihat dan bertenaga kerana gabungan vita C dan Vita E merupakan antioksidan yang hebat untuk melawan radikal bebas dalam tubuh kita. B Complex pula menukarkan makanan kepada tenaga, menjadikan kita lebih bertenaga selepas makan. Vitamin kulit ni bukan sahaja mencantikkan kulit anda tapi menyihatkan badan anda juga !! 2 in 1 ^-^

Produk  ini juga membantu dalam menghilangkan jerawat dan bekas jerawat. Jom kita lihat siapa yg berpuashati dengan SET D nie.. 
Email dari Nadia (tanpa edit) :
———————
Gambar ni nadia saje nk tunjuk kat akak. Gambar sebelum nadia amik setD dan slps amik setD..sebelum amik tu,muka mmg da berparut,berparut je nadia blh tahan lagi,jerawat naik tak henti2..tak cukup dgn tu,muka nadia jadi kusam,jadi makin gelap..mmg malu sgt2..mase tu tak kisah sgt,sbb nadia tgh praktikal,tapi bile da nk bukak sem baru,ase segan nk p blaja ngan keadaan muka camni..hilang keyakinan diri..usha2 dlm internet,jmpe la blog akak sal Shaklee ni..amik risiko nak try mkn vtamin ni..hehehe..doktor ckp ok,dia ssuai utk vtamin tmbhan..tu berani order ngan akak..bln7 2011 nadia try SETD ni,Alhamdulillah,walaupun awal2 pengambilan,jerawat nadia naik bertambah banyak,tapi dia beransur2 hilang..parut pun da kurang,xde bintik2 hitam dah..sekarang ni nadia da blh mkn mknan laut dah,xperlu isau tkt jerawat naik..gambar terbaru nadia ni,hsl pngambilan vtamin setD..xperlu edit2 dah..sbb parut da kurang..hehe..i’Allah nadia akn trs amalkan pngambilan vtamin ni

testimonial set kecantikan kulit
Nampak perubahan pada Nadia kan? So apa tunggu lg? Nak cantik kena usaha betul tak?;) 

Lepas 7 Tahun Geram Muka Berjerawat Teruk, Ini Yg Dia Buat

Ramai lagi customers yang SMS bagitau ramai org sekeliling menegur dan perasan perubahan pada kulit. So bertindak sekarang..tak rugi tau, kulit cantik, badan pon sihat dan bertenaga sbb mkn vitamin semulajadi.

Jangan risau saya bagi harga istimewa untuk anda. Kalu nak info macamana nak dapatkan harga mengikut budget anda sila hubungi kami ya..Saya sudi membantu.


vitasihat@gmail.com
012-6806251 (SMS/WHATSAPP)

VITAMIN C TERBAIK

Salam semua...

minggu lepas ada terbaca tentang vitamin c organik...huhu harga boleh tahan mahal kan... Tetapi vitamin c Shaklee tidak semahal itu.



Apakah produk makanan organik?
Produk makanan organik bermaksud makanan dari sumber semulajadi, tiada bahan sintetik, tiada baja kimia digunakan dan tiada bahan perasa tambahan. Namun untuk sesuatu makanan dipanggil organik di US, ia perlu mengandungi 95% sumber organik dan diboleh ditambah bahan perasa dan pengawet yan diluluskan.

Adakah Vitamin C Shaklee organik?
Vitamin C Shaklee bukan sekadar organik tetapi lebih baik kerana ia 100% semulajadi.

Vitamin C Shaklee 100% semulajadi bermaksud
-bersumberkan bahan organik yang telah diuji selamat tanpa sebarang pencemaran
-tanpa pewarna, tanpa perisa dan tiada bahan sintetik
-tanpa pangawet untuk menjaminnya tahan lama.


Selain dari itu vitamin c terbaik Shaklee merupakan vitamin C pertama 'sustained release' yang bermaksud pelepasan vitamin C secara semulajadi dengan menggunakan proprietari dengan sistem penyaluran pelepasan vitamin C sedikit demi sedikit dalam masa 5 jam.. Hebat bukan? sebab itulah vitamin C Shaklee adalah terbaik dan jauh lebih murah dari vitamin2 C lain yang berada dipasaran.
Jadi, kenapa bayar lebih untuk vitamin yang sama? Sedangkan harga vitamin semulajadi SHAKLEE hanya RM92.00 (180 TABLET) tahan sehingga 6 bulan.. Itu harga retail..jika nk dptkan diskaun sila hubungi kami ya..

Jika anda berminat memulakan perniagaan, sertai kami di Shaklee bersama team Vitasihat dan bukan hanya untung runcit, malah Shaklee memberikan pelbagai bonus dan incentif sebagai motivasi untuk terus maju. Hanya RM65 sebagai yuran seumur hidup.

Boleh hubungi Vitasihat:
vitasihat@gmail.com
0193802899 (Azie)
Distributor ID : 869618

VITAMIN C SHAKLEE mengandungi BIOFLAVONOID?

Dalam buku Five Basic by Dr Bruce Miller salah satu panduan memilih Vitamin C ialah:
~ Mengandungi "bioflavonoids" yang seimbang dengan Vitamin C. Setiap 500mg Vitamin C perlulah mengandungi 120mg "bioflavonoids". 

Mengapa Vitamin C Shaklee ditambah Bioflavonoids
- Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada suplemen vitamin C.

Apa itu Bioflavonoids
Bioflavonoids terhasil daripada bahagian berwarna sayur-sayuran, buah-buahan, bunga, herba, dan bijirin. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa bioflavonoids bertindak sebagai :
1. anti-radang
2. anti-alergi
3. anti-virus
4. anti-kanser

Fungsi Bioflavonoids dan Vitamin C
Bioflavinds bertindak bersama vitamin c untuk :
1. melindungi dan mengekalkan struktur salur kapilari darah
2. mempunyai kesan antibakteria
3. menggalakkan peredaran darah
4. merangsang pengeluaran hempedu
5. mengekalkan tahap kolesterol darah yang lebih rendah
6. merawat dan mencegah katarak
7. bertindak sebagai antihistamin
8. mempunyai ciri-ciri anti-radang
9. mengurangkan gejala herpes mulut

NAK VITAMIN C TERBAIK SHAKLEE?? Harga retail rm92.00 (180 tablets) tahan sehingga 6 bulan..berbaloi-baloi kan? kan? Cubalah buat kira2 sendiri berapa nilai sebiji vitamin C SHAKLEE ni...

Tapi kalau nak diskaun lagi SMS atau email vitasihat ya..kami bg harga terbaik punya...;)

0193802899
vitasihat@gmail.com