Petua Awet Muda

Menambat hati suami yang semakin jauh dengan penjagaan kulit Shaklee dan jadi semakin muda!

Tips Mudah Basuh Baju

Wanita yang selalu 'busy' tak sempat nak cuci baju, bagaimana cara nak mudahkan kerja mendobi

Suplemen Shaklee 100% SELAMAT, 100% BERKESAN

Ingin dapatkan produk Shaklee? Sila hubungi 012-6806251

Amalkan Pemakanan Sihat Semasa Mengandung

Pemakanan yang sihat mempengaruhi anak di dalam kandungan

Amalkan Pengambilan Makanan Yang Tinggi Serat

Mengambil makanan yang tinggi serat membantu kita dari terkena penyakit jantung!

Showing posts with label VITAMIN E. Show all posts
Showing posts with label VITAMIN E. Show all posts

Vitamin C dan Vitamin E Shaklee Bagus Untuk Kulit

Ramai sudah mengambil vitamin c dan vitamin e untuk kecantikkan kulit. Kalau kita lihat iklan-iklan di TV pasti produk-produk kecantikkan untuk kulit diberitahu mengandungi vitamin e dan c.

Lepas 7 Tahun Geram Muka Berjerawat Teruk, Ini Yg Dia Buat..


kedua-dua vitamin ini adalah antioksidan yang membantu melindungi badan dan kulit dari radikal bebas. Ramai yang pada mulanya tak percaya betul ke gabungan vitamin E dan vitamin C memberi impak yang bagus untuk kulit termasuklah saya sendiri.



Saya pada mulanya mengambil set menyusu yang juga terkandung vitamin C, rasa ade perubahan pada kulit. Bukan saja pada kulit muka tapi keseluruhan kulit. Kemudian saya telah menambah vitamin E kerana vitamin E membantu dalam melindungi jantung. Rupanya kesan vitamin ini bukan sahaja bagus untuk kesejahteraan jantung tetapi bagus untuk kulit juga!

Vitamin E merupakan agen anti-penuaan di mana mampu mengurangkan parut, kedut, garis halus dan memulihkan tekstur kulit.

Apa itu vitamin C?
Boleh baca di sini > Vitamin C



Apa itu vitamin E?
Boleh baca di sini > Vitamin E


Gabungan kedua-dua vitamin ini amat memberi kesan kepada kulit seseorang. Sudah ramai yang berpuas hati setelah mengambil vitamin-vitamin ini untuk mendapatkan kulit yang sihat, glowing, gebu dan lembap. Yang penting tidak perlu produk-produk kecantikan lain yang belum tentu selamat dipakai.


Bila saya mengamalkan set ini kulit saya terasa lembap dan lembut je. Kalau sebelum ni kulit saya kering. Alhamdulillah saya puas hati, jadi saya nak anda semua cantik juga. Bagi yang dah kahwin punya anak, muka pun dah nampak kusam tak bermaya kan? Apa kata cuba set ini pasti suami tengok tak berkelip-kelip. 

Antara pelanggan yg berpuas hati


Dapatkan COMBO SET vitamin C+E pada harga yang cukup berbaloi.. Hubungi saya sekarang untuk tips berjimat!

Saya berrrani rekemen set ini!
Jika berminat untuk dapatkan COMBO SET ini boleh hubungi:


vitasihat@gmail.com

 

WHATSAPP/SMS : 012-6806251


*Saya ada sesuatu untuk anda jika anda menghubungi saya sekarang!


Baca Lagi Tentang:

6 Tips Kulit Cantik & Sihat

Semua orang inginkan kulit yang cantik kan? tapi perlu ingat bukan sahaja cantik tapi sihat juga!

Jika anda inginkan kulit yang cantik dan sihat, mesti perlukan sedikit usaha.. Tak susah pun, yang penting kita mesti rajin..


Kat bawah ni kami bagi 6 tips camana anda nak dapatkan kulit yang cantik lagi sihat ^_^

1. Makan makanan berkhasiat.
Hindari atau kurangkan makanan yang mengandungi lemak dan berminyak. Kamu juga perlu menghindari makanan yang boleh menyebabkan punca kepada masalah jerawat dan berminyak. Contohnya kentang goreng dan minuman soda. Kamu perlu mengenalpasti makanan yang tidak perlu untuk tubuh kamu. Ini disebabkan setiap orang mempunyai keperluan yang berbeza. Kalau rasa kamu makan coklat hari ni, esok timbul jerawat. Hindari dari makan coklat. Banyakkan makan buah dan sayuran. Pengambilan suplemen yang betul juga perlu untuk menambah keperluan nutrisi seharian contohnya Vitamin C dan Vitamin E yang amat terkenal sebagai antioksidan dan juga vitamin untuk kulit cantik di mana untuk melawan radikal bebas.

2. Bersenam dan Minum Air Putih
Minum air putih lapan gelas sehari dan bersenam secara teratur. Siapa kata anda tidak boleh bersenam setiap hari? Kalau anda merupakan seorang suri rumah, peluang bersenam memang ada. Pastikan semasa mengemas rumah, tutup kipas atau aircond. Biarkan peluh keluar dari tubuh anda. Lakukan aktiviti menyapu, mengemas dan mop lantai sebagai rutin senaman di rumah. Selain anda sihat, rumah pun kemas kan ? jangan lupa banyakkan minum air kerana tubuh kita memerlukan air yang banyak. Kelancaran darah menjadikan kulit kembali berseri.

3. Cuci muka sebelum tidur
Biasakan anda tidur dalam keadaan bersih. Cuci muka terlebih dahulu sebelum tidur. Anda juga boleh menggunakan krim malam untuk membaiki tekstur wajah atau melembapkan kulit. Sekali seminggu gunakan pupur wajah. Jangan pula anda tidur dengan makeup masih di muka!

4. Tidur yang cukup. 
Tidur lapan jam sehari amat penting. Ianya bertujuan untuk merehatkan badan agar sistem tubuh berjalan dengan baik. Jika anda tidak cukup tidur, anda akan menghadapi masalah jerawat dan tubuh lesu dan tidak bermaya. Selain itu, anda akan mula dikenali sebagai 'Pandawoman' disebabkan wujud lingkaran gelap bawah mata! 

5. Lindungi kulit daripada Matahari. 
Penting untuk kita melindungi kulit dari sinaran cahaya matahari. Ianya untuk mengelakkan muka menjadi merah, terbakar dan timbul garis kedutan. Pakai krim tabir suria sebelum anda keluar rumah setiap hari.

6. Berhenti merokok. 
Hey ladies! jangan merokok. Tak cun tau! sbb rokok mengandungi banyak bahan kimia yang merbahaya! bukan takat kulit malah badan anda pun akan rosak!

6 tips di atas adalah tips asas yang amat mudah untuk dilakukan bukan? Hanya perlu usaha dari kita sahaja...
Oleh itu, jangan malas-malas ya...ingat bukan senang nak cantik..^_^

Tips yang pertama ada menyebut tentang pengambilan Vitamin C dan Vitamin E kan? Nak tahu tentang vitamin-vitamin tu bagaimana boleh bantu anda bebas parut dan jadikan kulit lembut dan halus boleh KLIK di bawah:


Lepas 7 Tahun Geram Muka Berjerawat Teruk, Ini Yg Dia Buat..





Vitamin Yang Menguatkan Otak


Memiliki otak yang pintar dan cerdas adalah satu anugerah yang tidak ternilai harganya. Apa lagi jika yang memiliki itu adalah anak2 kita, dahn kita sendiri tatkala meningkat usia.

Otak yang pintar dan cerdas memberi kesan kepada setiap keputusan yang kita ambil, reaksi terhadap sesuatu isu malah juga hubungan dengan orang lain.

Hadis Rasulullah SAW “Seorang mukmin yang kuat lebih baik dan lebih dicintai Allah berbanding mukmin yang lemah” (HR Muslim)

Kuat di sini bermaksud kuat dari semua sudut : fizikal, kesihatan, pemikiran, minda, jatidiri, etc. Kerana kekuatan fardi yang asas itu menjadikan kita lebih mudah menjalankan ibadah serta melibatkan diri dalam masyarakat.

Jadi, otak yang juga dikenali sebagai CPU seorang manusia hendaklah dijaga bukan saja dari segi rohani malah jasmaninya.



Untuk menguatkan otak, tubuh memerlukan:

OMEGA-3, VITAMIN B, VITAMIN C, VITAMIN D & VITAMIN E.

Produk-produk Shaklee yang menyediakan vitamin2 di atas dalam bentuknya yang ringkas:

OMEGA-3
= Omega Guard



VITAMIN B
=B Complex


VITAMIN C
= Vita-C Sustained Release



VITAMIN D
= Ostematrix

VITAMIN E
= Vita E & Selenium


Kajian menunjukkan darah yang mengandungi vitamin di atas menunjukkan perkembangan otak yang sangat baik!

credit : mami lyna

Hubungi kami sekarang untuk dapatkan vitamin semulajadi yang amat bagus untuk otak anda dan keluarga!

Hubungi kami cepat! Kami menawarkan tawaran yang HEBAT hanya untuk yang cepat bertindak sahaja!

vitasihat@gmail.com

Vitamin Kulit Cantik Yang Paling Power!

Vitamin E

Anda mungkin telah menyedari bahawa vitamin E adalah ramuan WAJIB dalam banyak produk penjagaan kulit, seperti losyen badan, serum anti-penuaan, pelembap dan pelembap bibir.Nutrien ini jelas mempunyai reputasi yang baik dalam konteks penjagaan kulit.

Vitamin E adalah salah satu antioksidan paling kuat, tetapi badan anda tidak boleh menghasilkan vitamin E dengan sendiri, ini bermakna anda perlu pastikan anda mendapat cukup nutrien berharga ini dalam diet anda. Makan makanan yang tinggi dengan vitamin E atau mengambil suplemen vitamin E jika anda tidak boleh mendapatkan cukup melalui pengambilan makanan . Anda boleh membantu mencegah penuaan kulit dan kerosakan anda kepada DNA anda.


Fungsi Vitamin E pada kulit anda
  • Vitamin E adalah antioksidan bioaktif yang paling berkuasa di kalangan semua vitamin
  • Vitamin E adalah antioksidan yang melindungi dan membaiki kulit anda - Antioksidan adalah ejen yang meneutralkan kesan oksida radikal bebas, yang merupakan molekul yang merosakkan kolagen dan menyebabkan kekeringan kulit, garis-garis halus dan kedutan
  • Vitamin E boleh melindungi kulit daripada sinaran UV dan radikal bebas yang lain dari pencemaran, tekanan, dan merokok.
  • Vitamin E boleh melegakan keradangan, mengurangkan kesan selaran matahari dan memudahkan penyembuhan.
  • Anti penuaan
  • Memperbaiki parut – Boleh digunakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut
  • Kajian telah mendapati bahawa vitamin E, serta selenium membantu melindungi kulit daripada sinaran matahari
  • Ia adalah vitamin larut lemak, jadi ia memberikan anda perlindungan lebih tahan lama daripada vitamin C
  • Membekalkan kulit anda dengan vitamin E yang cukup secara drastik boleh mengurangkan kemunculan kecacatan kulit seperti jerawat dan ‘age spot’
  • Jika anda mengamalkan pengambilan Vitamin C untuk kulit cantik kombinasikan dengan pengambilan Vitamin E, hasilnya akan lebih bombastik!!
Oleh itu, pengambilan Vitamin E adalah sangat perlu walaupun badan tidak dapat menghasilkannya dengan sendiri. Pengambilan Vitamin E boleh diambil melalui makanan seharian, paling banyaknya dalam minyak biji gandum dan juga dalam kacang, minyak sayuran, minyak bunga matahari, minyak kanola, minyak zaitun, tomato, bayam dan lain-lain sayuran berdaun. 

Tetapi jika diet anda tidak terdiri daripada makanan yang cukup untuk menyediakan anda dengan vitamin E yang anda perlukan, anda boleh mendapatkan ia daripada suplemen kesihatan.

Vitamin E Shaklee
Vitamin E Shaklee
Dibuat dari minyak soya organic minyak biji gandum, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alphatocopherol dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gamma, delta). Vitamin E paling lengkap dipasaran!. Mengandungi Selenium mmbantu tubuh menyerap vitamin E dengan lebih berkesan.

Setiap kapsul mengandungi 400IU Vitamin E. Di mana bersamaan dengan 1kg gandum, 500ml minyak safflower, 8kg bayam dan 500g badam.

Selain membantu mendapatkan kulit yang bebas parut, sentiasa lembap, lembut dan licin, Vitamin E mempunyai pelbagai fungsi lain seperti:
  • Melindungi jantung
  • Mempertingkatkan kemampuan reproduktif lelaki
  • Memperbaiki arthritis
  • Menghalang keguguran
  • Vitamin Cinta!

Klik untuk lebih jelas


Harga : RM 149 (120 biji)  *dapatkan diskaun anda!
Pengambilan adalah sebiji kapsul sehari.

Jika anda berminat untuk mencuba Vitamin E Shaklee ini selama 30 hari, sila hubungi saya:

vitasihat@gmail.com
0193802899 (Azie)

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Tips Kesuburan Lelaki - Vitamin E!

Benarkah Vitamin E memainkan peranan dalam fungsi seksual dan kesuburan seorang lelaki?

Kajian ini dibuat oleh Mohammad K Moslemi dari Highly Specialized Jihad Daneshgahi Infertility Center, Qom Branch (ACECR), Qom, Iran dan Samaneh Tavanbakhsh dari Department of Urology, School of Medicine, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran. Kajian bertajuk Selenium–vitamin E supplementation in infertile men: effects on semen parameters and pregnancy rate telah dipublish pada tahun 2011.

Kajian ini melibatkan 690 lelaki yang mengalami masalah kesuburan diberi supplement Vitamin E (400 IU) dan Selenium (200 mcg).

Antara lain hasil kajian ini menunjukkan bahawa:

- Kadar oksidasi (radikal bebas dalam badan) memberi kesan kepada kesuburan dan fungsi seksual seorang lelaki kerana ia merosakkan DNA sperma.
- Kekurangan Selenium dan Vitamin E memberi kesan kepada fungsi kelelakian.

Jadi kepada tuan-tuan dan puan-puan, terutama yang mencuba untuk mendapatkan zuriat, bolehlah mencuba…

Vitamin E lengkap dengan Selenium
Untuk isteri pula GLA Complex adalah cadangan terbaik bagi cepat hamil.
Hubungi saya untuk dapatkan vitamin kesuburan ini. Bukan sahaja 'menyuburkan' malah menghangatkan lagi rumahtangga..InsyaAllah ^_^

credit : mommy lyna

Harga BEST menanti anda!
vitasihat@gmail.com
0193802899 (Azie)