Petua Awet Muda

Menambat hati suami yang semakin jauh dengan penjagaan kulit Shaklee dan jadi semakin muda!

Tips Mudah Basuh Baju

Wanita yang selalu 'busy' tak sempat nak cuci baju, bagaimana cara nak mudahkan kerja mendobi

Suplemen Shaklee 100% SELAMAT, 100% BERKESAN

Ingin dapatkan produk Shaklee? Sila hubungi 012-6806251

Amalkan Pemakanan Sihat Semasa Mengandung

Pemakanan yang sihat mempengaruhi anak di dalam kandungan

Amalkan Pengambilan Makanan Yang Tinggi Serat

Mengambil makanan yang tinggi serat membantu kita dari terkena penyakit jantung!

Showing posts with label ANAK SELALU SAKIT. Show all posts
Showing posts with label ANAK SELALU SAKIT. Show all posts

Anak selalu sakit di Taska? Apa nak buat?

Jom tengok video pendek 2 ibu ini yang mempunyai masalah anak kurus kering dan selalu sakit di taska, mungkin sedikit sebanyak dapat membantu ibu-ibu yang kebuntuan.



Sudah kebiasaan anak yang dihantar ke taska cepat jatuh sakit seperti demam, selsema dan batuk. Amat susah nak elak sebab kanak-kanak akan silih berganti kena macam pass baton pulak. Semasa saya bekerja, saya pun menghantar anak-anak ke taska dan memang kerap sangat sakit.

Anak yang sentiasa sakit boleh mengakibatkan sakit kronik yang lain
Sehinggakan anak pertama saya terpaksa warded di hospital kerana demam, muntah, batuk, selsema dan telinga bernanah. Memang saya tak tahu bagaimana caranya nak elak semua itu pada masa itu! Tapi Alhamdulillah saya jumpa caranya dan anak ke-2 langsung tak ada apa-apa masalah dan anak ke-3 saya jaga sendiri sebab sekarang saya adalah WAHM.

Anak-anak sakit kita memang susah nak elak kalau kat taska TAPI kita boleh berusaha untuk menghalang anak-anak kita dari mudah terkena jangkitan dengan tingkatkan sistem imun mereka.

Bagaimana?

2 Ibu dalam video di atas telah mengambil Mealshakes sebagai makanan tambahan untuk anak-anak mereka. Apa itu Mealshakes?

Meal Shakes merupakan sumber protein yang lengkap dengan penambahan vitamin dan mineral. Ia membekalkan 9 asid amino dalam nisbah yang seimbang untuk kesejahteraan tubuh anda dan amat diperlukan oleh tubuh badan. Di samping itu, ia juga mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein, termasuk asid amino perlu dan tidak perlu.

Selain dari itu, Mealshakes mengandungi 19 jenis vitamin dan mineral termasuklah Vitamin A, Bs, C, D, D, Iron, Zinc, Iodine, Kalsium dan serat yang amat diperlukan dalam tumbesaran anak-anak.

makanan tambahan kanak-kanak
Kebaikan MealShakes
keperluan nutrisi kanak-kanak
Keperluan Nutrisi untuk kanak-kanak membesar dengan sihat
Susahkan kalau anak asyik sakit saja. Kita pun kena amik cuti, belum habis akhir tahun cuti tahunan dah habis. Kena pulak Unpaid leave..huhu Saya dah biasa dah sebelum saya kenal Mealshakes ni. Asyik cuti saja, nasiblah bos okay..^_^

So bertindaklah sekarang, jangan sampai anak-anak kita dapat sakit yang kronik kalau dah asyik sakit saja. Macam anak saya tu, start usia 10 bulan sehingga usia 12 bulan telinga asyik bernanah saja kerana selalu sangat selsema. Tapi sekarang tidak lagi!

Saya dah serik bila anak asyik sakit sampai masuk hospital sebab tu saya cari solution. Alhamdulillah saya jumpa mealshakes, anak pun berselera makan dan badan lebih sihat dan membantu menguatkan dan memberi pertahanan kepada anak-anak.

Tak rugi sangat mencuba melashakes ni. Ikhtiar untuk anak-anak kita.

Jika ibu-ibu yang awesome sekalian nak tahu detail tentang MealShakes ni boleh hubungi saya:

Whatsapp/sms : 012-6806251
Email: vitasihat@gmail.com