Petua Awet Muda

Menambat hati suami yang semakin jauh dengan penjagaan kulit Shaklee dan jadi semakin muda!

Tips Mudah Basuh Baju

Wanita yang selalu 'busy' tak sempat nak cuci baju, bagaimana cara nak mudahkan kerja mendobi

Suplemen Shaklee 100% SELAMAT, 100% BERKESAN

Ingin dapatkan produk Shaklee? Sila hubungi 012-6806251

Amalkan Pemakanan Sihat Semasa Mengandung

Pemakanan yang sihat mempengaruhi anak di dalam kandungan

Amalkan Pengambilan Makanan Yang Tinggi Serat

Mengambil makanan yang tinggi serat membantu kita dari terkena penyakit jantung!

Showing posts with label MEAL SHAKES. Show all posts
Showing posts with label MEAL SHAKES. Show all posts

Anak selalu sakit di Taska? Apa nak buat?

Jom tengok video pendek 2 ibu ini yang mempunyai masalah anak kurus kering dan selalu sakit di taska, mungkin sedikit sebanyak dapat membantu ibu-ibu yang kebuntuan.



Sudah kebiasaan anak yang dihantar ke taska cepat jatuh sakit seperti demam, selsema dan batuk. Amat susah nak elak sebab kanak-kanak akan silih berganti kena macam pass baton pulak. Semasa saya bekerja, saya pun menghantar anak-anak ke taska dan memang kerap sangat sakit.

Anak yang sentiasa sakit boleh mengakibatkan sakit kronik yang lain
Sehinggakan anak pertama saya terpaksa warded di hospital kerana demam, muntah, batuk, selsema dan telinga bernanah. Memang saya tak tahu bagaimana caranya nak elak semua itu pada masa itu! Tapi Alhamdulillah saya jumpa caranya dan anak ke-2 langsung tak ada apa-apa masalah dan anak ke-3 saya jaga sendiri sebab sekarang saya adalah WAHM.

Anak-anak sakit kita memang susah nak elak kalau kat taska TAPI kita boleh berusaha untuk menghalang anak-anak kita dari mudah terkena jangkitan dengan tingkatkan sistem imun mereka.

Bagaimana?

2 Ibu dalam video di atas telah mengambil Mealshakes sebagai makanan tambahan untuk anak-anak mereka. Apa itu Mealshakes?

Meal Shakes merupakan sumber protein yang lengkap dengan penambahan vitamin dan mineral. Ia membekalkan 9 asid amino dalam nisbah yang seimbang untuk kesejahteraan tubuh anda dan amat diperlukan oleh tubuh badan. Di samping itu, ia juga mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein, termasuk asid amino perlu dan tidak perlu.

Selain dari itu, Mealshakes mengandungi 19 jenis vitamin dan mineral termasuklah Vitamin A, Bs, C, D, D, Iron, Zinc, Iodine, Kalsium dan serat yang amat diperlukan dalam tumbesaran anak-anak.

makanan tambahan kanak-kanak
Kebaikan MealShakes
keperluan nutrisi kanak-kanak
Keperluan Nutrisi untuk kanak-kanak membesar dengan sihat
Susahkan kalau anak asyik sakit saja. Kita pun kena amik cuti, belum habis akhir tahun cuti tahunan dah habis. Kena pulak Unpaid leave..huhu Saya dah biasa dah sebelum saya kenal Mealshakes ni. Asyik cuti saja, nasiblah bos okay..^_^

So bertindaklah sekarang, jangan sampai anak-anak kita dapat sakit yang kronik kalau dah asyik sakit saja. Macam anak saya tu, start usia 10 bulan sehingga usia 12 bulan telinga asyik bernanah saja kerana selalu sangat selsema. Tapi sekarang tidak lagi!

Saya dah serik bila anak asyik sakit sampai masuk hospital sebab tu saya cari solution. Alhamdulillah saya jumpa mealshakes, anak pun berselera makan dan badan lebih sihat dan membantu menguatkan dan memberi pertahanan kepada anak-anak.

Tak rugi sangat mencuba melashakes ni. Ikhtiar untuk anak-anak kita.

Jika ibu-ibu yang awesome sekalian nak tahu detail tentang MealShakes ni boleh hubungi saya:

Whatsapp/sms : 012-6806251
Email: vitasihat@gmail.com 

 

Promosi Bulan June!

MEALSHAKES

Meal shakes sedap sangattttt!!!! :)

Amat sesuai untuk semua golongan tau...

Mengandungi pelbagai zat yang diperlukan untuk tubuh badan kita...

Bulan June 2013 nie, adalah bulan promosi Mealshakes!

Kebaikan Meal shakes : KLIK

Rugi tak cuba tau...

klik untuk lebih jelas
Jika anda ingin dapatkan mealshakes dengan harga ISTIMEWA bulan ini...yg semestinya FREE POS!!

Sila hubungi kami secepatnya... bukan apa takut habis diborong! hihi

vitasihat@gmail.com
019-3802899




Fungsi Pemakanan Tambahan Shaklee Untuk Anda

Berikut adalah funngsi pemakanan Shaklee:

Vitalea (Multivitamin)
Mengandungi 12 vitamin dan 9 mineral penting yang lengkap untuk keperluan tubuh seharian.
Membantu meningkatkan kecerdasan minda dan sistem imuniti badan.
Memulihkan selera makan dan melancarkan process pencernaan.
Penting bagi prosess pertumbuhan.
Menyeimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan.
Melengkapkan nutrient yang kurang.
Membantu penyerapan zat dari makanan.

Vita-C Sustained Release
Membantu dalam meningkatkan imuniti badan.
Membantu dalam penyerapan zat besi.
Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka.
Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegahkan tisu dalam badan.
Menjaga ketahanan badan dari selsema.
Menstabilkan bahan kimia dalam badan.

B Complex
Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga.
Mencegah kelesuan dan kemurungan.
Membantu kelancaran urat saraf.
Mengelakkan stress.
Mengelakkan sembelit.

Alfalfa
Makanan yang mengandungi 8 enzim pencernaan dalam kuantiti yang secukupnya unutk membantu pencernaan bagi kesemua tiga kelas makanan.
Mengandungi 10 vitamin, 15 mineral, gentian dan amat kaya protein.
Mengatasi sakit sendi.
Membanyakkan susu badan.

Vitamin E
Melambatkan proses penuaan.
Membantu jantung untuk mengepam dengan lebih efisyen.
Membantu dalam penyerapan oksigen.
Mencegah kanser.
Mencegah kemusnahan vitamin A dan C.
Sebagai antioksidan.

Ostematrix (Calcium Magnesium)
Untuk tulang dan gigi yang kuat.
Mencegah kekejangan otot (cramp).
Membantu dalam pembekuan darah.
Menstabilka denyutan jantung.
Mengurangkan migrain.
Membaiki stimulasi urat saraf.

Zinc
Menyembuhkan luka.
Terlibat dalam penghasilan insulin.
Mengekalkan rangsangan bau dan rasa.
Mengawal kelemumur.

Lecithin
Mengandungi asid lemak penting yang diperlukan tubuh.
Menolong mengeluarkan lemak dari sel – bagus untuk menurunkan berat badan.
Bagus untuk rambut.
Menegangkan dan melembutkan kulit.

Carotomax (Beta Carotene)
Untuk kesihatan mata.
Membina semula sel yang rosak.
Menguatkan imuniti badan.
Membina sel darah putih.

GLA Complex
Membantu dalam mengurangkan PMS (pre-menstrual syndrome) dan ekzema.
Membantu mengawal kencing manis.
Membantu mengawal berat badan.

Energizing Soy Protein
Terdiri daripada 9 komponen asid amino untuk memudahkan penyerapan oleh badan.
Membina sel2 tubuh.
Membantu kesihatan kuku dan rambut.
Membina ketahanan badan.
Menambah susu badan.

MealShakes
Pemakanan lengkap yang mengandungi 12 vitamin, 9 mineral dan protein
Bagus untuk mereka yang mengalami kesukaran menelan pil.
Boleh dijadikan quick meal yang berkhasiat.

Performance Drink
Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
Membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
Mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

Jika berminat dengan produk Shaklee, anda boleh hubungi kami. Kami memberi harga istimewa untuk anda!
vitasihat@gmail.com
0193802899

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Meal shakes, pilihan yang bijak!


Kenapa ya saya cakap bijak? Sebabnya Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian untuk anda seisi keluarga. Ia diiperbuat daripada bahan-bahan semulajadi seperti sayur-sayuran, buah-buahan, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain. Lactalbumin adalah bahan terbaikdan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti yang mudah diserap oleh sistem tubuh. 

Jika anda mencari sarapan pagi penuh khasiat, Meal shakes Shaklee merupakan pilihan yang bijak.

Manfaat Utama:
  • Nutrisi lengkap – 24 jenis vitamin,mineral & zat perlu
  • Kaya dengan protin – bantu bina sel-sel kulit,kuku,rambut, organ ,darah,imun dan lain-lain
  • Membantu tumbesaran by anak-anak – asid folik, biotin, kaya kalsium, magnesium utk tulang
  • Anti oksida – vitamin A,C,E ZINK,SELENIUM agen antioksida lambat penuaan n lawan jangkitan
  • Kembalikan seri wajah- vitamin b yang lengkap, zat besi dan copper utk bina sel darah merah
  • Detoksifikasi – kaya dengan serat larut utk buang lemak berlebihandan sisa buangan dari perut dan usus


Jom tonton video pendek tentang 2 orang ibu yang anaknya kurus kering dan selalu sakit di taska..Apa yang mereka buat?
Bagi anda yang mempunyai anak-anak yang 'picky eater' atau kurang makan, ekzema, selalu demam n selsema dan sembelit mungkin boleh mencuba meal shakes. Tak rugi anda membuat pilihan bijak ini kerana Meal Shakes sesuai untuk semua peringkat umur.

Dari pengalaman saya sendiri,  saya bagi minum pada anak yang memilih makan. Alhamdulillah dlm 1 minggu minum, bertambah selera makan dia.

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?
  • Kanak-kanak 1 tahun keatas -  Anak-anak yang picky eater, eczema, kurang berat badan,kurang selera makan
  • Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan.
  • Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
  • Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
  • Warga tua
  • Sesiapa sahaja yang selalu tidak sempat untuk minum pagi-secawan Meal-Shake sudah cukup untuk anda.
Harga retail Meal Shakes Shaklee adalah RM 113.75 (not include postage)

Tetapi, jika anda hubungi kami sekarang, anda layak dapatkan harga BEST Meal Shakes (free postage)  ini  hanyalah dari kami untuk anda yang benar-benar bijak membuat pilihan dalam menentukan kesihatan mereka ^-^

FB : Nor Azimah Hashim
Whatsapp/sms : 012-6806251
Email: vitasihat@gmail.com