Petua Awet Muda

Menambat hati suami yang semakin jauh dengan penjagaan kulit Shaklee dan jadi semakin muda!

Tips Mudah Basuh Baju

Wanita yang selalu 'busy' tak sempat nak cuci baju, bagaimana cara nak mudahkan kerja mendobi

Suplemen Shaklee 100% SELAMAT, 100% BERKESAN

Ingin dapatkan produk Shaklee? Sila hubungi 012-6806251

Amalkan Pemakanan Sihat Semasa Mengandung

Pemakanan yang sihat mempengaruhi anak di dalam kandungan

Amalkan Pengambilan Makanan Yang Tinggi Serat

Mengambil makanan yang tinggi serat membantu kita dari terkena penyakit jantung!

Showing posts with label GLA. Show all posts
Showing posts with label GLA. Show all posts

Kenali Tanda-Tanda Menopause Supaya Kita Lebih Bersedia

Artikel kali ini adalah berkaitan dengan perubahan yang berlaku kepada system reproduktif wanita atau kita kenali sebagai menopause.Kenali tanda-tanda menopause supaya kita lebih bersedia dan di bawah adalah point yang akan saya kongsikan dalam artikel ni.
  1. Apa itu Menopause
  2. Tanda-tanda Menopause
  3. Penyebab Menopause Awal
  4. Kesan kepada kesihatan
  5. Solusi kepada wanita yang bakal dan telah menopause
Pada tahun-tahun peralihan menopaus badan bertindak balas kepada hormon yang tidak stabil, maka beberapa tanda boleh muncul. Tetapi tidak semua wanita akan mengeluarkan tanda-tanda ini.

Menopaus adalah sesuatu yang akan terjadi dalam kitaran hidup seorang wanita memang tak boleh elak. Akan tetapi kita boleh elak diri kita dari menopause awal dari usia yang sepatutnya.

Menopause boleh mengganggu hubungan suami isteri

Apa itu Menopause?

Menopause bermaksud berakhirnya kitaran haid untuk seseorang wanita. Selalunya terjadi di kalangan wanita yang berusia lewat 40-an atau awal 50-an, dan ia menandakan bahawa berakhirlah fasa kesuburan dalam hidup wanita tersebut. Maka ovari wanita berhenti menghasilkan telur dan menghasilkan kurang hormon wanita. Apabila ia berakhir, dia tidak lagi boleh hamil secara semula jadi.

Apakah tanda-tanda anda bakal menopause?

  • Haid yang tidak teratur
  • Vagina kering dan menyebabkan rasa sakit ketika bersama suami
  • Rasa panas
  • Berpeluh waktu malam
  • Masalah sukar tidur
  • Perubahan mood
  • Pertambahan berat badan
  • Kulit kering
  • Rambut menipis
  • Kerapuhan tulang (osteoporosis)
Ada wanita yang menangis bila dia disahkan telah menopause ini kerana apabila berlakunya menopause seseorang wanita akan rasa macam tak berguna dah pada suami. Jangan begitu, jalani kehidupan seperti biasa pada yang dah menopause. Dan yang belum menopause dan sudah nampak tanda-tanda nak menopause boleh usaha nak lambatkan proses tersebut.

Menopause juga boleh terjadi sebelum mencapai usia 40-an. Ia dikenali sebagai menopause awal.

Apakah penyebab Menopause awal?


Menopause juga boleh berlaku awal dari kebiasaan
Apa-apa sahaja yang merosakkan ovari boleh menghentikan hormon estrogen yang boleh menyebabkan menopaus pramatang. Ini termasuk rawatan kemoterapi untuk kanser atau pembedahan membuang ovari. Dalam kes-kes ini, menopaus awal boleh berlaku, tetapi ramai juga wanita yang menopause awal walaupun ovari mereka tiada masalah.

1. Genetik

Para penyelidik telah menentukan bahawa umur pada putus haid awal kemungkinan besar diwarisi. Mengetahui apabila ibu anda mula putus haid boleh memberi petunjuk tentang apabila anda akan mula putus haid. Jika ibu anda mula putus haid awal, maka anda adalah enam kali lebih besar daripada purata untuk melakukan perkara yang sama.

2. Life style –gaya hidup

Merokok boleh menyumbang kepada menopaus awal, kerana kesan-kesan anti-estrogen yang. Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa jangka panjang atau perokok biasa mungkin mengalami menopaus lebih awal daripada umur purata kejadian. Menurut Klinik Mayo, secara purata, perokok mula putus haid satu hingga dua tahun lebih awal daripada wanita bukan merokok.

Indeks jisim badan (BMI) adalah satu lagi faktor yang mungkin dalam menopaus awal. Estrogen disimpan di dalam tisu lemak. Wanita sangat kurus mempunyai tempat menyimpan estrogen kurang, yang boleh habis lebih awal, kata pakar. Kajian-kajian lain telah menunjukkan bahawa BMI yang lebih tinggi boleh menyebabkan tercetusnya lewat menopaus. Tapi jangan plak saja je tambah berat badan bagi gemuk sebab nak lambat menopause ya.

3. Kecacatan kromosom

Kecacatan tertentu dalam kromosom boleh menyebabkan putus haid. Sindrom Turner adalah salah satu syarat itu. Keadaan ini berlaku apabila seorang gadis yang dilahirkan dengan kromosom yang tidak lengkap. Wanita dengan sindrom Turner mempunyai ovari yang tidak berfungsi dengan baik, sering menyebabkan mereka memasuki menopaus pramatang ..

4. Epilepsi

Epilepsi adalah gangguan penyitaan yang berpunca dari otak. Beberapa kajian menunjukkan bahawa wanita dengan epilepsi adalah lebih cenderung untuk mengalami kegagalan ovari pramatang (POF). POF membawa kepada putus haid. Satu kajian khususnya mendapati bahawa dalam sekumpulan wanita epilepsi, kira-kira 14 peratus mempunyai menopaus awal

Bolehkah Menopaus Awal Menyumbang kepada kesan kesihatan yang lain?

Apabila anda mula menopause 10 tahun atau lebih awal, kebimbangan yang paling jelas adalah berakhirnya kesuburan anda. Namun terdapat kebimbangan kesihatan yang lain juga. Selain peranannya dalam pembiakan, aliran estrogen ke tisu-tisu anda mempunyai banyak kegunaan. estrogen meningkatkan “kolesterol baik" HDL dan mengurangkan “kolesterol jahat” LDL. Ia juga melegakan saluran darah. Hormon perisai tulang, menghalang mereka daripada penipisan dan akhirnya membawa kepada osteoporosis.

Kehilangan estrogen lebih awal daripada biasa boleh meletakkan anda pada risiko yang tinggi untuk:
  • Penyakit jantung
  • Osteoporosis
  • Gejala Parkinson 
  • Kemurungan
  • Demensia
  • Kematian awal

Bagaimana nak mengurangkan simptom-simptom dan melambatkan menopause?*

GLA Complex dapat membantu melegakan simptom menopaus, boleh diambil oleh wanita yang bakal atau telah menopaus.

GLA Complex Shaklee adalah vitamin terbaik yang boleh diambil oleh wanita yang menghampiri menopause ataupun yang telah menopause. GLA Complex Shaklee menggabungkan khasiat minyak borej, yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linoleik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

Ia mencergaskan tubuh dan membantu anda berasa lebih selesa semasa haid: Asid gamma linolenik telah lama digunakan secara tradisional untuk melegakan kesakitan semasa haid, sakit kepala, menormalkan semula kitaran haid dan melegakan simptom-simptom menopaus.*

Bagaimana GLA Complex Shaklee membantu wanita-wanita ini?

1- Antara fungsi utama GLA Complex ialah mengawal selia hormon estrogen dan testosteron. Semasa menopos, hormon estrogen turun secara mendadak. Pengambilan GLA complex membantu dalam penghasilan semula hormon estrogen. Selain itu hormon estrogen yang meningkat akan membantu pemulihan mood swing yang biasa berlaku dikalangan wanita menopaus.

2- Bagi wanita yang mengalami menopaus awal (pre-menopaus) adalah sangat digalakkan mengambil GLA. Ini kerana GLA membantu melambatkan menopaus dengan cara memperbaiki keadaan semasa seperti rasa panas (hot flushes), insomnia, ketidakhadaman dan depresi.

3- Wanita menopause yang kerap mengalami kepanasan dan timbul bintik ruam, ia boleh dikurangkan dengan GLA. GLA membantu memperbaiki inflamasi kulit seperti kulit kering, eczema, kegatalan, dan mengurangkan rasa sakit seperti bengkak sendi.

4- Pertambahan berat wanita menopaus juga agak membimbangkan. Ini juga boleh ditangani dengan mengambil GLA complex. GLA membantu menurunkan kadar kolesterol jahat LDL, meransang peredaran darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, dan mampu membantu menurunkan berat badan.

5- Pengambilan jangka panjang juga mampu melambatkan penuaan, mengetatkan kembali uterus, memberi tone kepada uterus dan kulit menjadi lebih lembap dan muda.

GLA Complex adalah sangat disarankan untuk wanita berusia terutamanya yang bakal, dan sedang menghadapi menopause. Semakin usia meningkat, hormon estrogen makin berkurang, oleh itu kembalikan hormon kewanitaan anda dengan segera!


FB : Nor Azimah Hashim 
Whatsapp/sms : 012-6806251
Email: vitasihat@gmail.com 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Tidak boleh diambil oleh wanita hamil

Baca Lagi Tentang:

Selesaikan Masalah Jerawat Anda Dengan Berkesan!

Ramai yang mengalami masalah jerawat, tidak kiralah jerawat yang halus-halus atau pun besar.

Dan ramai yang hilang kenyakinan diri kerana masalah ini. Sudah mencari penyelesaian namun kesan masih sama saje..

Jerawat adalah sejenis penyakit kronik yang dihidapi hampir 80% masyarakat di negara kita terutamanya di kalangan remaja dan orang dewasa. Masalah jerawat memberi kesan kepada rupa paras serta keterampilan seseorang kerana ia dapat dilihat dengan jelas dan boleh meninggalkan kesan parut kekal di kulit muka jika tidak dirawat dengan segera.

Tips Pemakanan Mengawal Jerawat
Hormon yg tidak stabil boleh menyebabkan jerawat susah dikawal. Utk mengawal kestabilan hormon, amalkan pengambilan GLA ( terdapat dlm Borage Seed & Evening Primrose Oil) dan Omega -3 Fatty acid ( fish oil-cth: Salmon).

Produk Shaklee mampu membantu anda menyelesaikan masalah ini. Membantu ada mengecutkan jerawat anda.

Jika anda mengambil bersama Vitamin E dan Energizing Soy Protin (ESP) pasti kesannya lebih hebat!!

Ini kerana Vitamin E adalah antioksidan yang kuat dan membantu merawat parut. ESP pula mengandungi asid amino yang perlu dalam membina kulit, otot, kuku dan sebagainya. Selain itu juga mengurangkan kesan parut.

Mmmmm.....pasti kulit anda akan berseri dan bebas parut!

Jika anda mempunyai masalah jerawat dan ingin mencuba produk ini atau sebarang pertanyaan, boleh lah hubungi kami di:

Jika anda berminat boleh hubungi:
 
vitasihat@gmail.com
019-3802899


Persiapan Sebelum Hamil

Persiapan sebelum hamil sangat diperlukan bagi seorang perempuan yang merancang untuk hamil. Persiapan kehamilan ini diperlukan kerana ingin memastikan kehamilan yang sihat dan menghasilkan keturunan yang berkualiti yang didambakan oleh keluarga. Ada banyak faktor yang sebaiknya perlu dipersiapkan sebelum seorang perempuan ingin kehamilan di antaranya:

Pemeriksaan Penyakit dan Virus
Pemeriksaan virus rubella, sitomeglovirus, herpes, varicella zoster untuk menghindari terjadinya kecacatan pada janin.
Pemeriksaan virus hepatitis dan virus HIV untuk menghindari diturunkan penyakit akibat virus-virus tersebut kepada janin.
Pemeriksaan penyakit toksoplasmosis, kerana penyakit ini dapat menyebabkan kecacatan dan keguguran.
Pemeriksaan penyakit seksual menular, kerana hal ini dapat menyebabkan kematian ibu, janin, mahupun bayi yang akan dilahirkan. Selain itu juga dilakukan pemeriksaan terhadap penyakit yang sedang dialami seperti asthma, diabetes mellitus dan jantung. Pada Wanita hamil penyakit-penyakit seperti ini dapat mentambah berat dan membahayakan jika tidak dirawat dan pengambilan ubat yang teratur.

Pemeriksaan penyakit akibat kekurangan zat-zat tertentu seperti kekurangan zat besi. kekurangan zat besi dapat menyebabkan anemia. Hal ini dapat menyebabkan kelahiran pramatang dan keguguran.

Pemeriksaan Darah
Pemeriksaan golongan darah dan rhesus/Rh darah (unsur yang mempengaruhi antibodi yang terkandung di dalam sel darah merah) pada pasangan suami isteri dilakukan untuk mengantisipasi perbezaan golongan darah dan rhesus antara darah ibu dan bayinya. Perbezaan golongan darah dan rhesus darah ini dapat mengancam janin dalam kandungan

Persiapan Kewangan
Persiapan kewangan juga penting sebelum berfikir untuk hamil. Anda tentunya menginginkan anak anda mendapatkan sesuatu yang terbaik dalam bidang apapun.Diantaranya menrangkumi perbelanjaan kesihatan (biaya konsultasi, pemeriksaan, obat dan melahirkan), perbelanjaan selepas melahirkan (tempat tidur bayi, pakaian bayi, selimut, dll) dan persiapkan pula budget untuk hal-hal yang tak terduga.

Persiapan Mental
Keadaan mental amat sangat mempengaruhi kandungan, oleh kerana itu orang tua harus mempersiapkan diri secara mental untuk menghadapi proses ini. Selama sembilan bulan masa kehamilan, biasanya terjadi perubahan-perubahan psikologi tidak hanya pada ibu tetapi juga pada ayah.

Lengkapi diri anda dengan berbagai informasi dan sumber mengenai kehamilan, termasuk belajar dari pengalaman-pengalaman teman atau orang dekat yang sudah melalui saat ini.

Sokongan suami kepada isteri sangat diperlukan, sehingga mentalnya cukup kuat dalam menghadapi proses kehamilan. Membantu isteri dalam menyiapkan keperluan bayi, dan keperluan sepanjang kehamilan. Ini sedikit sebanyak membantu isteri supaya tidak terlampau banyak berfikir dan akhirnya mengganggu emosi.


Sumber : Persiapan Sebelum Kehamilan

Tips Kesuburan Lelaki - Vitamin E!

Benarkah Vitamin E memainkan peranan dalam fungsi seksual dan kesuburan seorang lelaki?

Kajian ini dibuat oleh Mohammad K Moslemi dari Highly Specialized Jihad Daneshgahi Infertility Center, Qom Branch (ACECR), Qom, Iran dan Samaneh Tavanbakhsh dari Department of Urology, School of Medicine, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran. Kajian bertajuk Selenium–vitamin E supplementation in infertile men: effects on semen parameters and pregnancy rate telah dipublish pada tahun 2011.

Kajian ini melibatkan 690 lelaki yang mengalami masalah kesuburan diberi supplement Vitamin E (400 IU) dan Selenium (200 mcg).

Antara lain hasil kajian ini menunjukkan bahawa:

- Kadar oksidasi (radikal bebas dalam badan) memberi kesan kepada kesuburan dan fungsi seksual seorang lelaki kerana ia merosakkan DNA sperma.
- Kekurangan Selenium dan Vitamin E memberi kesan kepada fungsi kelelakian.

Jadi kepada tuan-tuan dan puan-puan, terutama yang mencuba untuk mendapatkan zuriat, bolehlah mencuba…

Vitamin E lengkap dengan Selenium
Untuk isteri pula GLA Complex adalah cadangan terbaik bagi cepat hamil.
Hubungi saya untuk dapatkan vitamin kesuburan ini. Bukan sahaja 'menyuburkan' malah menghangatkan lagi rumahtangga..InsyaAllah ^_^

credit : mommy lyna

Harga BEST menanti anda!
vitasihat@gmail.com
0193802899 (Azie)


Fungsi Pemakanan Tambahan Shaklee Untuk Anda

Berikut adalah funngsi pemakanan Shaklee:

Vitalea (Multivitamin)
Mengandungi 12 vitamin dan 9 mineral penting yang lengkap untuk keperluan tubuh seharian.
Membantu meningkatkan kecerdasan minda dan sistem imuniti badan.
Memulihkan selera makan dan melancarkan process pencernaan.
Penting bagi prosess pertumbuhan.
Menyeimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan.
Melengkapkan nutrient yang kurang.
Membantu penyerapan zat dari makanan.

Vita-C Sustained Release
Membantu dalam meningkatkan imuniti badan.
Membantu dalam penyerapan zat besi.
Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka.
Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegahkan tisu dalam badan.
Menjaga ketahanan badan dari selsema.
Menstabilkan bahan kimia dalam badan.

B Complex
Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga.
Mencegah kelesuan dan kemurungan.
Membantu kelancaran urat saraf.
Mengelakkan stress.
Mengelakkan sembelit.

Alfalfa
Makanan yang mengandungi 8 enzim pencernaan dalam kuantiti yang secukupnya unutk membantu pencernaan bagi kesemua tiga kelas makanan.
Mengandungi 10 vitamin, 15 mineral, gentian dan amat kaya protein.
Mengatasi sakit sendi.
Membanyakkan susu badan.

Vitamin E
Melambatkan proses penuaan.
Membantu jantung untuk mengepam dengan lebih efisyen.
Membantu dalam penyerapan oksigen.
Mencegah kanser.
Mencegah kemusnahan vitamin A dan C.
Sebagai antioksidan.

Ostematrix (Calcium Magnesium)
Untuk tulang dan gigi yang kuat.
Mencegah kekejangan otot (cramp).
Membantu dalam pembekuan darah.
Menstabilka denyutan jantung.
Mengurangkan migrain.
Membaiki stimulasi urat saraf.

Zinc
Menyembuhkan luka.
Terlibat dalam penghasilan insulin.
Mengekalkan rangsangan bau dan rasa.
Mengawal kelemumur.

Lecithin
Mengandungi asid lemak penting yang diperlukan tubuh.
Menolong mengeluarkan lemak dari sel – bagus untuk menurunkan berat badan.
Bagus untuk rambut.
Menegangkan dan melembutkan kulit.

Carotomax (Beta Carotene)
Untuk kesihatan mata.
Membina semula sel yang rosak.
Menguatkan imuniti badan.
Membina sel darah putih.

GLA Complex
Membantu dalam mengurangkan PMS (pre-menstrual syndrome) dan ekzema.
Membantu mengawal kencing manis.
Membantu mengawal berat badan.

Energizing Soy Protein
Terdiri daripada 9 komponen asid amino untuk memudahkan penyerapan oleh badan.
Membina sel2 tubuh.
Membantu kesihatan kuku dan rambut.
Membina ketahanan badan.
Menambah susu badan.

MealShakes
Pemakanan lengkap yang mengandungi 12 vitamin, 9 mineral dan protein
Bagus untuk mereka yang mengalami kesukaran menelan pil.
Boleh dijadikan quick meal yang berkhasiat.

Performance Drink
Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
Membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
Mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

Jika berminat dengan produk Shaklee, anda boleh hubungi kami. Kami memberi harga istimewa untuk anda!
vitasihat@gmail.com
0193802899

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Berjaya hamil dengan Shaklee

Alhamdullillah aku pregnant... begitulah kata-kata dari customer yang mengamalkan pengambilan vitamin dari Shaklee yang berjaya hamil.

Banyak faktor yang menyebabkan banyak pasangan yang sudah mendirikan rumahtangga bertahun-tahun tapi masih tidak dikurniakan anak lagi.

Seorang customer ni, dia dan suami telah mengamalkan vitamin hamil Shaklee selama 5 bulan dan hasilnya...dia hamil.. Dia telah mengamalkan pengambilan GLA, B-Complex, Vitamin C, suami pula mengamalkan Vitamin C, Zink dan Vitamin E. Atas usaha dan kesabaran, pasangan ini berjaya. Tahniah diucapkan. Semua ini atas kehendak Allah SWT, manusia tidak berputus asa mencuba disertai doa dan berserah padaNya..

Untuk isteri yang ingin mencuba nak hamil, boleh mengambil GLA Complex, Vitamin C, B-Complex dan Alfalfa

Untuk suami pula boleh ambil Vitamin E, Zink, Vitamin C dan B-Complex untuk meningkatkan kesuburan sperma.

Jika berminat untuk dapatkan SET kesuburan suami isteri ini, boleh hubungi kami, kami memberi HARGA BEST untuk customer2 kami.

vitasihat@gmail.com
0193802899 (Azie)


SET KESUBURAN SHAKLEE

Sebelum ni saya ada bercerita tentang kelebihan GLA dalam kesuburan wanita dan bagaimana membantu wanita untuk hamil. Tapi adakah cukup GLA sahaja?

Sebenarnya, menurut kajian yang dibuat oleh Harvard Medical School, tahap kesuburan boleh dinaikkan dengan pengambilan Multivitamin & Multimineral. Jadi mari kita lihat satu persatu bagaimana Set Kesuburan Shaklee ini membantu dalam kesuburan.

Set kesuburan shaklee untuk wanita mengandungi:
1) vitalea
2) B Complex
3) Vita-C
4) Alfalfa
5) GLA Complex

Set kesuburan shaklee untuk lelaki mengandungi:
1) Vita Lea
2) B complex
3) Vita C
4) Zinc Complex

Multivitamin dan Multimineral (Vita Lea) membekalkan kesemua nutrien yang diperlukan oleh tubuh. Pendekata ia memenuhi ruang2 kosong dalam tubuh kita di mana mungkin kita tak cukup vitamin/mineral dari diet kita. Jadi bila badan dah cukup nutrien, pasti ia dapat berfungsi dengan lebih cekap.
Vitamin B Complex penting terutama untuk mereka yang merancang untuk hamil kerana ia mengandungi asid folik yang diperlukan di awal kehamilan bagi mengelakkan bayi mengalami spina bifida. 
Vita C pula untuk pembinaan dan pemulihan sel.
Alfalfa untuk wanita membantu dalam hal2 organ kewanitaan dan menyelesaikan masalah seperti keputihan dan sebagainya. 
GLA Complex membantu tubuh menghasilkan ‘cecair kesuburan’ yang antaa kebaikannya ialah memberi ‘ruang’ untuk sperma terus hidup dalam tiub falipio sehingga 5 hari. 
Zinc pula membantu menguatkan sperma.

Gabungan nutrien di atas membantu untuk mendapatkan zuriat. Kita hanya berusaha tapi Allah menentukan. Yang penting jangan berhenti berusaha dan sentiasa berDOA kepada Allah SWT. 

Jika ingin dapatkan set hamil ini boleh hubungi vitasihat di :
vitasihat@gmail.com
0193802899
Distributor ID : 869618

**Harga istimewa khas untuk anda, tidak terdapat pada pengedar yang lain!!

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

TIPS INGIN HAMIL DENGAN GLA COMPLEX SHAKLEE

Ramai pasangan yang sudah lama berkahwin dan masih belum dikurniakan zuriat. Pelbagai petua dan cara dah cuba tapi masih lagi belum hamil. Ramai wanita yang nak hamil dan ingin hamil cepat tapi tidak tahu bagaimana. Belum terlambat untuk anda mencuba GLA Complex Shaklee.  Tapi bagaimana GLA mampu membantu anda nak hamil? Mari kita baca...;)


Bagaimana GLA Complex membantu anda untuk cepat hamil?
GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.

Bagaimana GLA Complex membantu wanita yang ingin hamil cepat?
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5

Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezekia anak, cuba periksa cecair serviks anda. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering… itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.

Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.
Jika puan-puan sekalian ingin dapatkan GLA dengan harga SUPER BEST boleh hubungi 

FB : Nor Azimah Hashim
Whatsapp/sms : 012-6806251
Email: vitasihat@gmail.com


Jika ingin lihat SET KESUBURAN untuk SUAMI &  ISTERI - DI SINI


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.